Датунашвили светски шампион, Србији јубиларна 100. медаља

11-10-2021 07:38:02 | | фото: wrestling-serbia.org.rs/poster.php?cargo=165/ vostok. |

Србски рвач Зураб Датунашвили освојио је златну медаљу на Светском првенству у Ослу, пошто је савладао белоруског такмичара Kирила Маскевича са убедљивих 9:1.

Још један маестрални наступ србског рвача Зураба Датунашвилија на Светском првенству и још једна медаља за Србију у том спорту.

Датунашвили је у категорији до 87 килограма, савладао белоруског такмичара Kирила Маскевича са убедљивих 9:1, преноси РТС.

Зураб је претходно на турниру био бољи од Руса Милада Алирзаева 4:3, Грузијца Лашуа Гобадзеа 2:1 и у полуфиналу Данца Рајбека Бисултанова 5:1.

Србија је тако освојила 100. јубиларну медаљу на Европским првенствима, Светским шампионатима и Олимпијским играма у сениорској конкуренцији.

Датунашвили је потврдио да је у сјајној форми, пошто је након освајања златне медаље на Европском првенству у Варшави и бронзане на Олимпијским играма у Токију, био златан и на Светском првенству.

Наредни шампионат света одржаће се у Београду 2022. године – биће то прилика да наши рвачи пред својом публиком значајно увећају досадашњу колекцију од 100 медаља.