Новак: Емотивно сам доживео Анин опроштај

04-01-2017 07:07:28 | | / mojenovosti.com |

Новак Ђоковић је емотивно доживео опроштај Ане Ивановић, коју познаје од пете године, од професионалне тениске каријере. Пепе Имас није у Дохи, али Новак каже да ће Шпанац путовати са њим на будуће турнире.

Ђоковић не крије колико му је тешко пало што се са Ивановићевом више неће сретати по турнирима, преноси београдска Политика.

"Јако сам емотивно доживео Анин опроштај, док сам гледао њен снимак. Познајем је од пете године. После сам разменио неколико порука са њом, честитао јој на извенредној каријери и мени су сузе кренуле. Могу само да замислим кроз колико је емоција морала да прође да би донела такву одлуку. Колико је тешко пресећи, после целог живота у тенису! Прошле године се и удала, размишља о породици. Она је изванредна особа и заслужује све најбоље", рекао је Новак.
Новак каже да прати ситуацију у свету, али да не брине превише када су турнири у питању.
"Нормално је да постоји одређена доза предострожности и обазривости, али, са друге стране, не размишљам превише од страховима, о можда неким негативним утицајима, опасностима. Покушавам да свој живот и своје мисли организујем да буду усмерени ка некој ведријој, позитивнијој страни живота и размишљања. Човек, наравно, увек може да нађе неке зле и негативне контексте у животу и ситуацијама и околностима које се дешавају данас, а има их пуно. С друге стране, моја пажња није усмерена на то. Имам неки свој животни ток, тога се придржавам и то ме чини срећним", поделио је свој рецепт Новак.
Пепе Имас није у Дохи, али Новак каже да ће Шпанац путовати са њим на турнире.
"Хоће. Неће у првом делу сезоне, а после хоће, мада још нисмо одлучили када. Он и мој брат Марко имају своју тениску академију у Марбељи и тамо су заузети. Није ме пуно изненадила негативна реакција на Имасово појављивање у стручном штабу, на неки начин сам и очекивао да ће бити доста спекулација, осуђивања, пребацивања кривице на њега, на људе око мене. Људи из незнања, незадовољства или неке треће емоције, почну да праве инсинуације и перципирају ствари на начин како сами сматрају да је најбоље. Али то је њихово право и ја нисам желео да се упуштам у било какве врсте објашњавања. Мислим да ће време и дела сами показати", рекао је Новак, који ће у другом колу турнира у Дохи играти против Аргентинца Себаљоса.