Србска доминација у ватерполу: Јуниори Србије прваци Европе!

20-09-2021 12:00:17 | | фото: waterpoloserbia.org// vostok.rs |


Србска доминација у ватерполу. После сениора у Токију, омладинаца на светском у Прагу, 17-годишњаци покорили су Европу победивши у финалу потпуно заслужено Грчку. У првој четвртини докторска одбрана Србије која је спречила Грке да направе било коју изгледну акцију. Напад је резултирао са два гола, први Kовачевића после одличног шута и други Kојића са играчем више средином тог дела игре. Само по једно искључење, Грци су играча више добили секунд пред први одмор, наводи се на сајту Ватерполо савеза Србије.

У другом делу друге четвртине Грци су дошли до даха. Из два узастопна напада су изједначили а затим 1,42 до одмора дошли до првог вођства . Србски напад није функционисао све до добијеног играча више којег је Станић претворио у гол за изједначње а 19 секунди пре великог одмора је Димитријевић вратио предност.

Још једном су Грци изједначили почетком трећег дела а онда је кренула србска серија. За 2,5 минута три лопте у мређи ривала, Мушикић и два пута Брешћански. Са плус три је королијин састав ушао у последњих осам минута. Гол капитена Божовића за 8:4 почетком завршног дела је ставио тачку на питање победника. Расположени Брешћански и Мушикић после одбрањеног петерца нашег голмана су повећали предност на 10:5. Славље је могло да почне.

За МВП турнира је изабран Виктор Урошевић.