Кијев: Тема руске окупације дела територије Украјине услов састанка Путина и Зеленског

13-09-2021 10:21:53 | | фото: © Офис Президента Украины/ vostok.rs |


Председник Украјине Владимир Зеленски спреман је да се састане са председником Владимиром Путином под условом да двојица лидера разговарају о питању територија које се сматрају "окупираним" у Кијеву, рекао је прес-секретар украјинског лидера Сергеј Никифоров за ТВ каналу Дом.


"Заиста, постоји воља председника Украјине да се лично састане са председником Русије - у било које време, на било ком месту на неутралној територији. Или на линији контакта, или на било ком другом месту на неутралној територији, али не у Русији или у Украјини. На том састанку били би неопходно покренути питање руске окупације дела територије Украјине. Стога се разговори и контакти о овом састанку заиста подржавају на неком нивоу, али је императив да се осигура да се ово најважније питање стави на дневни ред, што Русија, наравно, не жели“, рекао је представник Зеленског, преносе РИА Новости.

"Зашто се онда састајати? Разговарати о нечему? Која је тема сада важнија у односима између Русије и Украјине од окупације Русије одређених територија Украјине?", додао је он.