Ваздушно-космичке снаге Русије успешно лансирале „Сојуз“ са сателитом

11-09-2021 08:39:40 | | фото: © РИА Новости / Пресс-служба Роскосмоса/ vostok.rs |


Космичке снаге Ваздушно-космичких снага Русије успешно су лансирале ракету-носач "Сојуз-2.1в" са космодрома Плесецк, саопштено је за РИА Новости у Оделењу за информације и масовне комуникације Министарства одбране.


„Са лансирне рампе број 4 космодрома Министарства одбране Руске Федерације (космодром Плесецк) у Архангелској области, посада Космичких снага Ваздушно-космичких снага лансирала је `Сојуз 2.1в` са космичком летелицом за потребе Министарства одбране", наводи се у саопштењу.


Појашњено је да су се све операције пред лансирање и током лансирања одвијале у нормалном режиму.Космичку летелицу, преузело је под контролу Министарство одбране.

„Космичка летелица лансирана за потребе Министарства одбране лансирана је у предвиђено време у орбиту и над њом је преузео контролу Главни космички центар Ваздушно-космичких снага ГС `Титов`", додаје се у саопштењу.

"Са летелицом је успостављена стабилна телеметријска веза и њени уграђени системи раде у нормалном режиму. Летелици је након преузимања контроле додељен серијски број `Космос-2551`."