Од суботе у подне до понедељка у 6 ујутру не ради ништа осим продавница хране, апотека и пумпи

05-03-2021 05:13:02 | | фото: Снимак екрана / Јутјуб / РТС/ vostok.rs |

Чланови Кризног штаба предложили су Влади да ће у суботу све радити до 12 часова због Задушница, а после 12 часова до понедељка у шест часова радиће само продавнице хране, лекова и горива. На скијалиштима и планинама ништа не сме радити током викенда.


Кризни штаб је донео одлуку да Влади предложи да од понедељка на онлајн наставу пређу средње школе.


Члан Кризног штаба др Предраг Кон рекао је да ће следећи састанак Кризног штаба бити одржан у уторак.

Кон је навео да ће се вакцинација наставити својим током и да је то најважнија превентивна мера, која је важнија од било каквог затварања.

"Ми улазимо у следећу фазу вакцинације, тако да ће бити позивања грађана све више и више из једноставног разлога што само та баријера имунитета може ово да заустави", истакао је Кон током обраћања медијима.

Додао је да је имунитет који се добија вакцином "највероватније дуготрајнији од имунитета који се добија након прележане болести", као и да асимптоматски случајеви не добијају трајни имунитет.

Кон је, одговарајући на питање новинара, истакао да је током седнице било "енергичних размена мишљења", али да су резултат седнице мере које је саопштио.

"У уторак је наставак. Кризни штаб се наставља. Оно што је значајно јесте тај позив за вакцинацију. Зашто? Зато што заиста дуготрајно затварање тешко да је, изгледа, опција за Србију, по ономе како сагледавамо овде, али је исто тако немогуће не реаговати на овакво повећање активности вируса и ово је засад решење са којим ја излазим пред јавност испред Кризног штаба", казао је Кон.

РТС