РТ: Нагази! Руске дипломате на дресини напустиле Северну Кореју

26-02-2021 10:52:06 | | фото: © Министерство иностранных дел Российской Федерации/ |


Са затвореним границама због пандемије коронавируса, дипломате руске мисије у Пјонгјангу морале су да се користе дресином како би се из Северне Кореје стигле кући.

Северна Кореја је увек била затворена држава, али улазак и излазак из ње постао је још тежи након пандемије коронавируса. Осам дипломата и чланова њихових породица, који су се у Русију вратили јуче, заменили су неколико превозних средстава током свог дугог путовања.

Дресином су прошли преко железничког моста преко реке Туман на граници између Северне Кореје и Русије. Да би се прешло на другу страну, „човек мора претходно да направи колица, стави их на шине,натовари пртљаг ... и на пут“, саопштило је Министарство спољних послова Русије на Телеграму, објављујући фотографије и видео запис са незваничног граничног прелаза.


Није било никога да помогне особљу амбасаде, па су били приморани да сами иду ручним возилом више од километра. Успели су упркос томе што је међу њима био само један одрастао мушкарац, и судећи по свему - добро се забавили.

На руској страни су их дочекале колеге из Министарства спољних послова.

Извор:Восток/РТ