Луганск оптужио Кијев за распоређивање борбене технике у насељена места

23-01-2021 12:03:45 | | фото: © Народная милиция ЛНР/ vostok.rs |


Јаков Осадчиј,представник Народне милиције Луганске Народне Републике, оптужио је украјинске снаге безбедности да су распоредиле оклопна возила у насељима Золоте-1 и Счастје под контролом Кијева у близини контакт линије у Донбасу.

Раније је Народна милиција ЛНР-а више пута саопштавала о распоређивању оклопних возила украјинских снага безбедности у насељима под контролом Кијева у близини контакт линије у Донбасу.

„Кршећи трећу тачку додатних мера, непријатељ наставља да распоређује оружје и војну опрему у насељима на територији под контролом Украјине“, рекао је Осадчиј новинарима, преносе РИА Новости.

Према његовим речима, украјинске снаге безбедности распоредиле су оклопна возила у стамбеној насељу насеља Золотое-1, као и на периферији насеља Шчастје. Он је додао да су размештање наоружања и војне опреме од стране украјинских снага безбедности у насељима потврдили и посматрачи Специјалне посматрачке мисије ОЕБС-а.

„Јединице Народне милиције непрестано надгледају непријатеља, строго се придржавајући услова прекида ватре, а по наредби команде, одмах одговоре на промене у ситуацији“, рекао је Осадчиј.

Раније су у Донбасу ступиле на снагу додатне мере за осигурање прекида ватре. Ове мере подразумевају потпуну забрану пуцања, распоређивања оружја у насеља и близу њих, офанзивних и извиђачких и диверзантских акција. Поред тога, предвиђају дисциплинску одговорност за кршење прекида ватре. Наредбе о прекиду ватре са мерама за његово одржавање су на снази све док се сукоб не реши у потпуности.