Ђукановић: Београд био врло инволвиран у парламентарне изборе у Црној Гории и непосредно и посредно уз функционализовање СПЦ-а

23-01-2021 10:10:50 | | фото: predjsenik.me / Vijesti/ vostok.rs |


Ђукановић је оптужио званични Београд да, како је рекао, наставља са праксом мешања у политички и демократски живот и изборне процесе у тој држави.

„Нема никакве сумње да је Београд био врло инволвиран у парламентарне изборе у Црној Гори. И непосредно, и посредно уз функционализовање Српске православне цркве. Дакле, из уста њихових јавних личности смо више пута чули изразиту заинтересованост за изборни исход у Никшићу и за попис становништва у Црној Гори“, казао је Ђукановић за агенцију МИНА, говорећи о предстојећим изборима у Никшићу, а преносеВијести.

Црногорски председник је, такође, оптужио и Демократски фронт, који је део владајуће већине, да делује у интересу друге државе, која жели да поништи црногорски национални и културни идентитет.

Према његовим речима, актуелна влада не би требало да има подршку 41 посланика и да најжешће критике и ултиматуме добија од коалиције која унутар владајуће већине има две трећине, односно 27 посланика.

„То је Демократски фронт (ДФ) који потпуно нескривено, рекао бих чак поносно, делује у име интереса друге државе“, изјавио је Ђукановић.