РТ: Кога другог окривити? Изгредник из Капитол Хила украо лаптоп Ненси Пелоси за Русе, тврди бивши љубавник

18-01-2021 07:41:19 | | фото: © Reuters / Shannon Stapleton / RT/ vostok.rs |


После четири године шпијунске фантастике "Рашнгејт", време је за последње штиво: "Бивши романтични партнер" изгредника са Капитол Хила рекао је Еф-Би-Ају да је његова бивша љубавница украла лаптоп председнице Представичког дома Ненси Пелоси да би га ... продала Русији.


Ненсијев лаптоп нестао је почетком овог месеца, док је разуздана гомила присталица председника Доналда Трампа прошетала америчким Капитолом у Вашингтону. Лаптоп није лоциран, али је један сведок рекао
Еф-Би-Ајуда је његов "бивши романтични партнер" виђен на видео снимцима унутар Капитола како је украо лаптоп и покушао да га прода руској спољној обавештајној служби.

Бизарна тврдња приложена је у недељу кривичном предмету против Рајли Џун Вилиамс, жене из Пенсилваније која је због улоге у протесту оптужена за неовлашћен приступ и улогу у протестима.

Њен бивши љубавник, који је идентификовао своју бившу љубавницу на видео снимцима са Капитола, рекао је
Еф-Би-Ајуда су му пријатељи Рајлијеве показали додатни видео снимак на којем је забележена крађа „преносног рачунара или тврдог диска из канцеларије председнице Пелоси“. Вилијамсова је намеравала да га пошаље „пријатељу у Русији, који је потом планирао да прода уређај руској спољнообавештајној служби“. Сведок је рекао да је „договор“ пропао, те да Вилиајмсова је још увек имао лаптоп или га је уништила.

Еф-Би-Ајније успео да потврди сведокове тврдње о руској завери, а прича би могла више бити дело љубоморног љубавника него забринутог грађанина. Без обзира на то, према изјави под заклетвом, Вилијамсова је напустила свој дом у Харисбургу у Пенсилванији, те је за њом расписана потерница.

Уз дугу сенку "Рашнгејта" која и даље виси над Вашингтоном, Еф-Би-Ај истражује да ли су изгредници можда финансирани из иностранства. Тако су поједини са нула доказа оптужили Русију за организовање хаоса на Капитолу. Теоретичари завере, попут бившег британског посланика Луиз Менш, у међувремену су читав дебакл закачили за „Русе“, тврдећи да је је Вилијамсова добијала упутства директно од својих „руских менаџера“.

За сада је као Џејмс Бонд.

То што би демократе, органи реда, а сада чак и бивши љубавници окривили Русију за побуну, није изненађујуће, након што су четири године у Москви трагали за свим америчким социјалним невољама. Овај тренд настављен је током читаве изборне сезоне. Руси су окривљени за шаљиве веб странице кампање Џоа Бајдена, а транша мејлова који имплицирају Бајдена у иностране шеме превара одбачени су од медија и самог изабраног председника као „руска дезинформација“.

После побуне, обе стране потражиле су жртвене јарце. Неки републиканци су кривицу свалили на подстрекаче "Антифе", док су демократе оптужиле председника Трампаа и покрет МАГА, заједно са својим уобичајеним бабарогама „белих супремациста“ и „неонациста“. То што ће се Русија увући било је све само неизбежно, макар само на последњи ура пре него што Трамп у среду напусти Белу кућу.

Како се истрага наставља, тип против Вилијамсове само је једна од више од 140.000 које је добио Еф-Би-Ај, рекао је прошле недеље шеф Вашингтонског бироа Стивен Д’Антуоно за Њујорк тајмс. Он је додао да већину ових дојава потичу од пријатеља и чланова породице изгредника. Тинејџери су се обратили својим конзервативним родитељима да присуствују протесту, а једна тинејџерка је рекла за Вашингтон Пост да би поступци њене мајке „требало да имају последице“.

Извор:Восток/РТ