Кривокапић од партија тражио имена кандидата за министре

27-10-2020 10:38:19 | | фото: © Танјуг/ vostok.rs |


Мандатар за састав нове владе Здравко Кривокапић упутио је синоћ писмо представницима владајуће већине у коме тражи да му доставе имена кандидата за министре, и то у ресорима који су им припали, потврђено је Дану из више извора.


Како им је саопштено, ако странке то не ураде у наредних неколико дана, мандатар ће изаћи са својим предлогом Владе.

Све би, према сазнањима Дана, требало да буде завршено у наредних неколико дана.

Из тима мандатара за састав Владе Здравка Кривокапића јуче су поручили да још чекају одређене одговоре на предлог расподјела ресора у новој влади.

Мандатар, како сазнаје Дан, чини све да формирање владе буде готово у првој половини идућег мјесеца.


Дан незванично сазнаје и да ће се мандатар до краја седмице обратити јавности по том питању.

Из Кривокапићевог тима су казали да су предлози о расподјели министарстава упућени коалицијама и да још очекују одређене одговоре у оквиру временског рока који су одредили.

“Након тога, услиједиће коначни предлог мандатара о саставу прве демократске владе у историји Црне Горе, који ће бити упућен Скупштини на изгласавање. Наша намјера је да Влада буде изгласана у року који је мандатар најавио”, поручили су из Кривокапићевог тима, а преноси ТВ Вијести.

Из Кривокапићевог тима су потврдили да је мандатар претходних дана разговарао са лидерима ДФ-а и осталим лидерима побједничких коалиција, али нијесу жељели да откривају детаље, уз најаву да ће то урадити у наредном периоду.

ИН4С