20. традиционални Видовдански скуп ветерана 63.Падобранске бригаде у Вршцу

30-06-2020 08:24:46 | | фото: © ТВ Банат/ vostok.rs |

Традиционални Видовдански скуп, који је организовало Удружење ветерана 63. Падобранске бригаде одржан је протеклог викенда у Вршцу.


Постројавањем припадника 63. Падобанске бригаде на Планинарском дому у Вршцу започето је обележавање 20. по реду Видовданског скупа, преноси ТВ Банат.

Традиционални Видовдански скуп, бивших падобранаца и ратних ветерана, организује се у циљу неговања традиције 63. Падобранске бригаде и одбрамбених ратова Републике Србије. Видовдански скуп ветерана падобранаца сваке године се организује на другом месту, а традиционални 20 скуп Одржан је у Вршцу.


фото: ТВ Банат

Како је овом приликом истакнуто циљ манифестације, пре свега је евоцирање успомена и дружење старих пријатеља из читаве земље.


Поводом Видовдана, Дана ветерана 63. Падобранске бригаде, Удружење је доделило плакете и захвалнице за изузетан допринос раду и афирмацији Удружења, а на скупу је уручен вредан поклон од странеаташеа за култру руске амбасаде, Наталије Шалитине.


фото: ТВ Банат

Традиционално у оквиру Видовданског скупа приређен је и падобрански вишебој у дисциплинама ваздуншна пушка, бацање ножа и бацање бомби, након чега је дружење уз евоцирање успомена на дане припадника 63. Падобранске бригаде настављено до дубоко у ноћ.