НИС остаје посвећен очувању континуитета стабилног пословања

14-05-2020 01:25:42 | | фото: © НИС/ vostok.rs |


Упркос неповољним макроекономским околностима, НИС наставља рад на кључним инвестиционим пројектима који гарантују даљи развој и стабилну будућност, наводи се на сајту НИС-а.


Услед пада цена нафте и драстичног смањења потражње за нафтним дериватима узрокованог рестриктивним мерама за спречавање ширења COVID-19, глобална нафтна индустрија ради у изузетно неповољним околностима, а негативни трендови су се очекивано одразили и на рад НИС-а. НИС је израдио неколико кризних сценарија, као и краткорочне и дугорочне планове. Циљ је да компанија буде агилна и спремна да се свакодневно прилагођава околностима у којима радимо.

“НИС је спровео одлучне оперативне и финансијске мере како би се суочио са изазовима које намећу новонастале околности. Великим напорима свих запослених очуване су стабилна производња, прерада и дистрибуција нафтних деривата. Сада идемо даље и настављамо рад на кључним инвестиционим пројектима који гарантују даљи развој и стабилну будућност наше компаније”, рекао је Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а.

У фокусу компаније остају безбедно пословање, здравље запослених и потрошача, као и очување стабилног снабдевања тржишта, поручују из НИС-а. Као један од кључних гараната енергетске стабилности Србије, приоритети НИС-а биће одржање ликвидности компаније, као и наставак улагања и рада на пројектима који ће донети највише бенефита у наредном периоду. У НИС-у истичу да од посебног значаја за компанију остаје очување социјалне сигурности запослених, односно редовна исплата зарада у пуном износу, као и очување адекватне дивидендне политике.