РТ: Број смртних случајева у САД-у прешао 1000, док земља чека пакет помоћи од 2,2 билиона долара

26-03-2020 10:04:02 | | фото: © REUTERS / Carlo Allegri / RT/ vostok.rs |


Број смртних случајева у САД-у од Covid-19 премашио је 1000, што је забрињавајућа чињеница у текућој здравственој кризи, док Вашингтон жури да пружи економску помоћ пољуљаној економији земље.

Сједињене Америчке Државе имале су хиљаду смртних алучајева у среду вече, саопштио је Универзитет "Џонс Хопкинс". Потврђени случајеви заразе су такође наставили расти, достижући више од 69.000 до четвртка. САД су први случај вируса пријавиле крајем фебруара.



Саопштење се поклопило са једногласним гласањем у Сенату за одобравање помоћи у износу од 2,2 билиона долара, намењене подршци економији земље. Пакет укључује 150 милијарди долара за болнице и медицинске центре који се спремају за прилив пацијената.


Супротстављање здравственој кризи изазвало је бурне политичке расправе, при чему су демократе оптужили председника Доналда Трампа да му је предуго требало да реагује на пандемију. С друге стране, Бела кућа је оптужила Конгрес за опструкције у напорима како би се Американцима пружила економска и медицинска помоћ која им је потребна.


Државе и градови широм земље увели су многа ограничења, као и обавезан боравак у кућама, у покушају да се спречи ширење вируса.


Широм света забележено је више од 470.000, са више од 21.000 смртних случајева.

Извор:Восток/РТ