Кратко се Бетмен по Русији возао: У Москви уочен бетмобил, али полиција га искључила из саобраћаја

29-02-2020 01:17:05 | | фото: Снимак екрана / Јутјуб / Russia beyond/ vostok.rs |


Необичан случај догодио се ових дана на Кутузовском проспекту у Москви. Саобраћајна полиција зауставила је бетмобил! Није шала. Копија Бетменовог возила крстарила је по престоници док није доспела у руке пандурима и то с разлогом: аутомобил не задовољава прописе, пише
Russia beyond.


FastBoomPro


Зашто возило суперхероја не може на руске друмове? Како је саопштила прес-служба московске полиције, ово саобраћајно средство направљено је ван фабричких норми. Осим тога, оно није регистровано у државним органима, нема сертификат о одобреном типу саобраћајног средства ни дозволу за учествовање у саобраћају. Осим тога, полиција је извршила мерења и утврдила да габарити бетмобила премашују дозвољене норме.

Против 32-годишњег возача који се налазио за воланом покренута су три прекршајна поступка, а возило је послато на специјализован паркинг.



Откуд овако необичан ауто на московским улицама? Како смо већ писали, бетмобил је из Америке увезао студио FastBoomPro, који га је у Русији унапредио. На јесен 2019. године он се продавао на Авто.ру за 55 милиона рубаља (око 900.000 долара).


FastBoomPro

Продавац је објаснио да бетмобил има много „суперхеројских” карактеристика: камеру за ноћно осматрање, термовизијску камеру са моћним зумирањем, ласерски нишан и копију топа који симулира гађање. Штета само што све то није импресионирало полицајце.

Свака част суперхеројима, али и за њих изгледа важе саобраћајни прописи!