Састанак Путина и Вучића у Москви до краја године о најважнијим питањима, а посебно о Косову и Метохији

07-10-2019 12:49:58 | | Фото: пресс-служба администрации президента РФ/kremlin.ru/ |


Председник Србије Александар Вучић договорио је у телефонском разговору са председником Владимиром Путином сусрет у Москви пре краја године. Вучић је Путину честитао рођендан.


Србски и руски председник су се договорили да се пре краја године састану у Москви и размене ставове о најважнијим питањима, а посебно о Косову и Метохији.

Путин је Вучићу рекао да прати то што ради и да добро разуме да се Србија налази у сложеној ситуацији, као и то да је спреман да помогне, саопштила је прес-служба србског председника.

Вучић је захвалио на пажњи коју Путин посвећује развоју србско-руских односа, због чега у Србији ужива искрено поштовање и велико поверење. Он је, такође, изразио захвалност за речи подршке очувању територијалног интегритета и суверенитета Србије, које му је пренео министар Сергеј Лавров, на недавном састанку у Њујорку.

Честитајући рођендан, Вучић је Путину пожелео добро здравље и личну срећу, као и снагу да у будућности успешно заступа интересе Русије и братског руског народа.

„Пријатељски разговор са председником Русије Владимиром Путином. Договорили смо сусрет у Москви пре краја године и честитао сам му 67. рођендан“, написао је Вучић и на свом профилу на Инстаграму.

Последњи пут, председници су се састали почетком ове године, у јануару, када је Путин посетио Србију.