Београд проглашен најбољим градом за забаву

20-08-2019 11:51:47 | | фото: Восток/ vostok.rs |


Публикација "Лонлеј планет" објавила је рејтинг најпопуларнијих градова на свету.

Према истраживању, прво место заузео је Београд. Примећује се да град има разнолик ноћни живот. Забаве се одржавају у клубовима, баровима, кафанама и на сплавовима. Такође, у Београду је јефтин смештај и пиво.


Како се наводи србска престоница нуди разнолик и бучан ноћни живот сваке ноћи у недељи, а да забаве трају до зоре. У градским клубовима, коктел баровима и сплавовима ћете чути од мешавине електронске музике и техна до џеза и фолка. Наводи се да је Београд јефтин у поређењу са већином главних градова. Још 2009. године Београд је проглашен најбољим градом на свету за забаву, а десет година касније његова репутација није нимало опала. Тако је проглашен најбољим градом за забаву на свету у истраживању које је објавио британски сајтСлотсиа, у којем се анализирало 36 градова у осам категорија, укључујући број кафића и клубова, стопу криминала, као и просечну цену пива, смештаја, таксија и брзе хране.

Београд је постигао релативно висок резултат у свим категоријама, мада је Лондон проглашен за град са највише барова и клубова. Иза Београда су мексички Плаја дел Кармен и Сингапур.