(Фото: fortruss.blogspot.rs) (Фото: fortruss.blogspot.rs) Руски војни роботи тестирани у нападу на терористе у Сирији

25-12-2015 06:56:19 | | Ало/ mojenovosti.com |

Дамаск – У Латакији, сиријска војска уз помоћ руских специјалаца и руских борбених робота, освојила је стратешку тачку кулу „Серијател“ која се налази на 754 метра надморске висине. По први пут на свету, напад на утврђени бункер терориста изведен је уз помоћ борбених робота.


Руски генерал Герасимов изјавио је да је Русија у потпуности аутоматизовала битку, па се може рећи да ћемо ускоро да будемо сведоци како групе робота независно спроводе ратовање.

Користећи ову хи-тец технологију командни центар може да буде удаљен 5.000 километара од локације где се одвија борба, а слику преко стрима добијају у реалном времену.
Руси су овај систем робота транспортовали у Сирију, да би их на тај начин тестирали у борбеним условима.

Овај систем се назива „Андромеда-Д“, који функционише тако што комадант напада наређује напад, а у Москви специјализована екипа људи управља роботима на бојном пољу.

Први напад ових робота одиграо се тако што се робот приближио на 100-200 метара удаљености од бункера терориста, и када је детектовао места где се налазе терористи отворио је ватру. Иза робота је ишла сиријска војска која је расчистила територију коју су роботи освојили.
Терористи су побегли после 20 минута од почетка напада. Убијено је 70 милитаната, а само четири припадника сиријске војске су рањена.