Каква све културна дешавања нуди Русија у време Мундијала?

15-06-2018 10:17:00 | | Фестивал „Гримизна једра“ у Санкт Петербургу Максим Констан |


Упознајемо вас са најбољим изложбама, концертима и позоришним представама у којима ћете моћи да уживате у градовима домаћинима Мундијала, онда када будете желели да се одморите од френетичног ритма фудбала.

У Русији је почело Светско првенство у фудбалу. Током наредних месец дана, од 14. јуна до 15. јула, више од два милиона људи пратиће фудбалски спектакл на 12 стадиона лоцираних у 11 градова. Али шта да радите у време када не навијате за свој омиљени тим? Уживајте у култури!

Москва

Забава: Прославите почетак Светског првенства у фудбалу узBUD

BUDAlcoholFree, званични спонзор Светског шампионата у фудбалу, прославља овај догађај забавама у московском ноћном клубуGipsy. Поред синоћњег гостовања ди-џејаDiplaовде ћете моћи да уживате у наступу још једне америчке звездеLudacrisa, холандског ди-џеја Оливера Хелденса (16. јуна) и бразилског ди-џејаAloka(22. и 23. јуна). Забаве почињу у 11 сати увече. За више информација посетитеИнстаграмиФејсбукзваничног спонзора.

Први Фестивал џеза и шаха

Љубитељи џеза и шаха биће у прилици да 7. јула у московском парку„Ермитаж“уживају у неколико одличних наступа. Овде ће публику забављати добитник ГремијаCeeLoGreen,CoryHenryса својим бендомFunkApostles,британска звездаKamaalWilliams(познат и каоHenryWu),као и руски џез бендови. Улазнице су доступне наслужбеној страници фестивала.

Изложба:„Више одфудбала"

„Голман“ (1934), Александар Дејнека

Нова Третјаковска галерија у улици Кримски вал фокусирана је на уметност 20. века, а за Светско првенство у фудбалу припремила је посебну изложбу. Слике и скулптуре посвећене спорту изложене су од 9. маја, а могу се погледати до 11. септембра. Улаз је уз навијачку картицу(FANID)бесплатан!

www.tretyakovgallery.ru

Изложба:„Василиј Верешчагин"

Не пропустите још једну изванредну ретроспективу у истој галерији, 500 дела изузетног руског уметника Василија Верешчагина, која сведоче о времену које је уметник провео на ратишту и путовањима на егзотичне дестинације: Туркестан, Балкан и Индију.

www.tretyakovgallery.ru

Центар космонаутике и ваздухопловства

Посетите парк ВНДХ и уживајте у његовој стаљинистичкој архитектури, као и у недавно отвореном музејском комплексу коме се налази више од 120 јединствених ваздухоплова и свемирских летелица, као и ретке фотографије и снимци. У јединственом 5Д биоскопу можете да погледате причу о свемиру, од Великог праска до могуће колонизације Марса.

vdnh.ru

Изложба:„Историја руског фудбала"

Посетиоци овде могу да играју фудбал и друге компјутерске игрице на ретким совјетским конзолама.

Балет:„Ана Карењина" у Бољшом театру

У већини московских позоришта на представама не постоје титлови, па вам саветујемо да одете на балет, а у Бољшом театру можете погледати изванредан балет Џона Нојмајера.

www.bolshoi.ru

Санкт-Петербург

Наступ Земфире на ФИФА фан фесту

Ако желите да чујете истинску легенду руске рок музике, имате прилику. Земфира ће пред навијачима наступити 12. јула.

www.fifa.com

Изложба: Иља и Емилија Кабаков,„Неће све повести у будућност“

Обавезно посетите чувени Ермитаж. Ову изложбу морајудавиде сви они које занима савремена уметност. Овај пар, рођен у Совјетском Савезу, а данас с пребивалиштем у Америци, ретко излаже у Сједињеним Државама.

www.hermitagemuseum.org

Беле ноћи: природни феномен

Санкт Петербург је уметничко дело сам по себи, а милиони туриста сваке године преплаве град током овог јединственог периода који ће трајати све време Светског првенства у фудбалу. Сунце залази на само неколико сати, зато уживајте у граду, прошетајте и опустите се на излету бродом који плови бројним каналима и рекама.

Гримизна једра

Гримизна једра, најистакнутији фестивал у Санкт Петербургу, који се одржава 23. јуна, доноси спектакуларни ватромет и предивну фрегату Штандарт са својим гримизним једрима на реци Неви. Ово је заиста посебно искуство. Ако долазите на сам крај првенства, моћи ћете да уживате у Фестивалу Балтичког мора када ће Невом пловити стотине јахти и бродова.

Балет: „Лабудово језеро“ у Александринском театру

Овај класик руског балета је савршен за културнoвече у СанктПетербургу. Александински театар је прво државнопозориштеу Русији, а основала га је ћерка Петра Великог.

en.alexandrinsky.ru

Волгоград

Изложба:„Сергеј Ларењков. Стаљинград – поглед из будућности"

Монуменат „Мајка Отаџбина зове“

Волгоград, раније познат као Стаљинград, град је совјетске војне славе. Пошто видите огромне споменике Мамајев Курган и Мајка Отаџбина зове, посетите Историјско-етнографски музеј Стара Сарепта и погледајте изложбу фото-колажа Сергеја Ларењкова.

Нижњи Новгород

Изложба:„Го"

Унутар зидина локалног кремља можетедaпосетитeАрсенал, који је данас огранак Националног центра савремене уметности. Овде можете да видите изложбу историјске спортске фотографије са звездама совјетског фудбала, као и изложбу посвећену Максиму Горком, великом совјетском писцу који је рођен у овом граду пре тачно 150. година.

www.ncca.ru

Сочи

Међународно такмичење младих балетских уметника

Зимски театар у Сочију углавном је резервисан за класичне музичке наступе и разна културна такмичења. Балетски уметник Јуриј Григорович, легендарни кореограф Бољшог театра, у Сочију ће од 16. до 22. јуна дочекати младе таленте из целог света на Међународном такмичењу младих балетских уметника.

Саранск

Фолклорне свечаности

Саранск је главни град Мордовије, а 40 одсто локалног становништва су Мордвини. Ако желите да доживите мало егзотичног националног духа, упутите се у село Чукали недалеко од Саранска.

welcome2018.com

Јекатеринбург

Музички фестивалOldNewRock

Овај град ће 29. јуна бити домаћин музичког фестивала, па ћете моћи да чујете разне старије и новије бендове, као иdrum'n'bassсастав Нейромонах Феофан.Концерт ће бити одржан у близини новог Јељцин центра.