Како су Рускиње научиле да ходају по леду на високим штиклама?

22-12-2017 04:47:19 | | / vostok.rs |


Сви имају неку представу о страшној руској зими, али да ли су сви имали прилику да виде како неустрашиве руске лепотице набадају лед штиклама високим по десет и више центиметара? Лепота не признаје никаква ограничења. Руске жене желе да увек буду елегантне. Како им успева да ходају на високим потпетицама, а да притом не падају и не повреде се?

1. Равнотежа

Руска зима подразумева и много снега. А када је стаза утабана, претвара се у право клизалиште по којем је веома тешко корачати. Посебно на високим потпетицама и низбрдицом. Леђа држите право и пренесите тежину са штикли на прсте, кажу експерти. Крећите се полако али уверено.

2. Вежба, вежба, и само вежба

Неке руске жене мисле да је ходање на високим потпетицама зими сигурније од ходања у равној обући. Зимска обућа морати имати макар мале штикле, написала је једна учесница женског форума. „Штикле могу да се закопају у снег и држе стабилност.“

„Ја једноставно не знам како да ходам по леду без високих потпетица“, слаже се друга жена. „Штикле су одлична замена за крампоне.“

Да бисте ходали уверено морате вежбати. Ако нисте сигурни да можете да изађете на лед, узмите часове. Прво пробајте са штиклама високим 5-7 см. Након пар седмица ваше ће ноге ојачати, и моћи ћете слободно да кренете у шетњу.

3. Стил на првом месту

Лоши путеви? Тротоар је нестао под снегом? То није разлог да жена не мисли на свој изглед. „Носим штикле 20 година и не признајем ништа друго, лети или зими“, каже једна Рускиња. „И нисам ниједном пала!“

4. Правите се да је све онако како сте планирали

Шта год да се догоди, правите се да сте управо то планирали. „Једном сам видела девојку како хода на високим потпетицама по леду. Држала је момка снажно за руку, и само је то спасило да не падне“, читамо на једном женском форуму.

„Ја носим само штикле“, слаже се друга жена. „Ако се догоди да паднем, правим се да сам управо то и хтела“.

5. Устаните и наставите да се крећете

„И међу нама: девојке, ако сте одлучите да набадате лед штиклама, неће вам бити наодмет пола боце вина. Боље да људи мисле да сте мало попиле, него да не умете да ходате“, саветује један мушкарац на женском интернет форуму.

Представљамо вам једну становницу Тољатија која не само да хода на високим штиклама по снегу и леду, већ носи летње хаљине на -20 степени Целзијусових и тврди да не зна шта је то прехлада. А шта ако је то права Елза из Залеђеног краљевства?

Елеонора Голдман,
Russia beyond