Милер и Вучић разговарали о реализацији пројекта за снабдевање Србије гасом

30-11-2017 10:06:52 | | фото: promdevelop.ru/ vostok.rs |


Председник Србије Александар Вучић разговарао је у Београду са председником Управног одбора „Гаспрома“ Алексејем Милером о реализацији пројекта за снабдевање Србије гасом и о развоју србског гасног тржишта.

Милер је истовремено пренео Вучићу поздраве председника Русије Владимира Путина, уочи посете србског председника Москви.

На састанку је констатовано да је потрошња гаса у Србији за првих 10 месеци повећана за 28 одсто у односу на исти период прошле године, што је доказ убрзаног економског напретка земље.

То намеће потребу, наводи се у саопштењу, да Србија ради на даљем развоју гасно-транспортног система, који ће омогућити сигурност снабдевања гасом и задовољавање нарастајућих потреба србског тржишта.

Милер је изнео спремност да „Гаспром“ са србском страном учествује у развоју нових гасно-транспортних система, с обзиром на то да ће изградња деонице гасовода између Русије и Турске створити могућност за додатне количине гаса за земље региона, укључујући Србију.

Председник УО „Гаспрома“ пренео је поздраве председника Путина србском председнику уочи његове посете Москви.

Председник Вучић захвалио је на поздравима и замолио саговорника да пренесе захвалност председнику Путину за подршку Србији.

Танјуг