ММФ потврдио опоравак руске економије у 2017. години

24-07-2017 10:39:51 | | фото: thebubble.com/ vostok.rs |


Међународни монетарни фонд (ММФ) у понедељак је потврдио своју априлску прогнозу о постепеном опоравку руске економије у 2017. години. То се наводи у јулском билтену „Перспективе развоја светске економије” ММФ-а који је објављен поводом годишњег састанка у Куала-Лумпуру (Малезија).

„Економија Руске Федерације ће се, према прогнози, постепено опорављати у 2017. години, у складу са априлском прогнозом”, наводи се у документу,преноси ТАСС.

Организација је такође истакла да је базна инфлација „углавном стабилна у земљама са тржиштем у развоју, а у неким од њих, као што су Бразил и Русија, она је значајно снижена”.

Експерти ММФ-а су раније прогнозирали у овој години у Русији реалан раст БДП-а на нивоу 1,4%, при чему се исте цифре очекују и у 2018. години, узимајући у обзир стабилније цене нафте и повољније финансијске услове. Даљи раст је, према њиховим подацима, повезан са прогнозама о даљој стабилизацији и расту цена нафте, повратком на реалан ниво плата, стабилизацијом банкарског система и растом профита у предузећима.

Руска реч