Бањалука добила хотел са пет звјездица

10-11-2014 03:09:12 | | СРНА/ mojenovosti.com |

Хотел "Талија" у Бањалуци стекао је статус хотела са пет звјездица и тиме постао једини такав хотел у Бањалуци, рекла је Срни министар трговине и туризма Републике Српске Маида Ибришагић-Хрстић.

Према њеним ријечима, осим хотела "Талија" у Бањалуци, у Републици Србској постоје још четири хотела са пет звјездица, а то су хотели "Пирг" и "Рас" у оквиру етно-села "Станишићи" код Бијељине, "Калдера" у Лакташима и хотел "Вучко" на Јахорини.

"Хотел прве категорије, осим обавезних елемената, као што су приступ и саобраћајна повезаност, погодност положаја објекта, број обезбјеђених паркинг мјеста, квалитет уређења и опреме смјештајних јединица, мора да испуни и одређени број изборних елемената, као што су постојање сале за конференције са пратећом опремом, постојање сале за састанке, затвореног базена, фитнес просторије, сауне и друго", рекла је Ибришагић-Хрстић.

Она је нагласила да се категоризација угоститељских објеката обавља у складу са правилником о категоризацији угоститељских објеката и условима за разврставање хотела у подврсту.