"Вишњићеви дани": Уручене награде младим "чуварима језика"

08-11-2014 02:42:09 | | РТРС, фото: СРНА/ mojenovosti.com |

Манифестација "Вишњићеви дани" затворена је данас у Бијељини уручењем књига као награда побједницима литерарног конкурса и такмичења рецитатора и бесједника.

Предсједник жирија Иванка Ранковић рекла је новинарима да је у такмичењу у писању и говорењу лијепе ријечи учествовало више од 70 студената, ученика основних и средњих школа из свих бијељинских школа, као и такмичари из сусједних општина Зворник и Лопаре.

Овогодишња 21. манифестација одржана је у знаку јубилеја 180 година од смрти Филипа Вишњића, 150 година од смрти Вука Стефановића Караџића, 150 година од рођења Бранислава Нушића, 100 година од почетка Великог рата, те 90 година од смрти Алексе Шантића.

У име организатора, предсједник Србског просвјетног и културног друштва "Просвјета" из Бијељине Душанка Новаковић оцијенила је да је овогодишња манифестација понудила богат и разноврстан програм за све генерације.

Покровитељи овогодишње манифестације су Министарство просвјете и културе Републике Српске и град Бијељина.

Свечано затварање "Вишњићевих дана" обиљежено је спуштањем заставе ове манифестације која се протеклих пет дана вијорила испред Народне библиотеке "Филип Вишњић" у центру града.