Амерички "пријатељи" се опет мешају у унутрашњу политику Србије

27-06-2017 11:04:20 | | фото илустрација: Новости/ vostok.rs |


Председник Србије и лидер напредњака Александар Вучић изложен је огромном притиску Сједињених Америчких Држава да на чело министарства одбране не дође Александар Вулин, - сазнају "
Новости".

Према информацијама Новости, шеф државе је преко амбасадора САД Кајла Скота добио сигнал да се Вашингтон жестоко противи намери да Вулин преузме војни ресор, иако је практично договорена рокада по којој на његово место у министарству рада долази Зоран Ђорђевић.

Како наводе Новости,добро обавештени извори преносе да је Вулин трн у оку САД због тврде реторике којој је склон, нарочито у контексту односа према Албанцима и Хрватима и они сматрају да би било веома опасно да му се повери систем одбране.

"На душу" му, из угла Америке, иду и добре везе са Москвом, које он никада није крио. Зато је "Ујка Сем" преко Скота поручио Вучићу да још једном размисли пре коначне одлуке.

Ипак, без обзира на ове недипломатске "препоруке" шеф државе је одлучан да Вулину повери нову дужност, не желећи да попусти под захтевима преко Атлантика.

Дакле, сви актуелни министри, укључујући и Вулина, остаће у Немањиној 11 и након формирања нове владе, која ће положити заклетву у четвртак.