Откривена биста Јосифу Маринковићу уз подршку НИС-а

27-05-2017 02:20:27 | | / vostok.rs |


У Новом Бечеју свечано је откривена биста једном од најпознатијих србских композитора, Јосифу Маринковићу уз подршку компаније НИС у оквиру програма „Заједници заједно“. Циљ пројекта је очување културног и музичког наслеђа Новог Бечеја, као и промоција лика и дела овог музичког ствараоца који се сматра утемељивачем вокалних жанрова и родоначелником соло песме у нашој земљи.



Компанија НИС такође је подржала и уређење простора испред Дома културе у Новом Бечеју, где ће сви посетиоци имати прилику да се кроз мултимедијални приступ, уз доступност бежичног интернета и „информативног киоска“, упознају са основним појмовима о животу и делу познатог композитора.



Као компанија која подржава пројекте који имају за циљ промоцију и очувању културе, науке и истинских вредности, НИС је препознао значај овог пројекта и подржао га у оквиру програма друштвене одговорности „ Заједници заједно“.

У оквиру промоције лика и дела овог чувеног србског композитора у Дому културе Нови Бечеј биће одржани „Дани Јосифа Маринковића“ где ће кроз изложбу и монографију бити представљена велика збирка чувених дела чувеног композитора.



Програм „Заједници заједно” НИС спроводи већ девет година са основним циљем да се унапреди квалитет живота и реализују пројекти који унапређују рад културних, образовних и спортских институција и установа у локалним заједницама у којима НИС послује. Овај програм реализује се у сарадњи са 11 локалних самоуправа: Београд, Нови Сад, Ниш, Чачак, Панчево, Зрењанин, Кикинда, Нови Бечеј, Житиште, Кањижа, Србобран. У оквиру овог програма компанија је до сада уложила око 800 милиона динара и реализовала 858 пројекта који су допринели квалитетнијем животу заједница у којима су спроведени.