Руси већ сад ”окупирали” Копаоник

02-10-2014 02:03:13 | | Вечерње новости/ СРБИН.ИНФО/ mojenovosti.com |

Најјефтиније изнајмљивање апартмана за двоје 45 евра. У августу „планули“ аранжмани од Светог Николе до Светог Јована.

Најпознатији зимски скијашки центар Србије, Копаоник, спреман је за овогодишњу сезону, а за поједине термине више нема места у хотелима!

Увелико је у току изградња најмодернијих шестоседних жичара са хаубом на локацијама Гвоздац и Крчмар на Копаонику. То је новост која радује све скијаше. На овој планини је прошлогодишња сезона трајала 138 дана, најдуже на Балкану, јер је само овај зимски центар све време имао снежне стазе. Копаоник је комплетно покривен вештачким системом за оснежавање, што је спасло прошлогодишњу сезону и „продало“ 125.000 скијашких карата.

Као и прошле године, још у августу је почела продаја зимских аранжмана. Захваљујући попусту од 15 одсто, који је важио до 15. септембра, тек понеко место у хотелима може да се нађе у периоду од Светог Николе до Светог Јована.

- Рани букинг је рекордан, као и прошле године – каже Никола Аврам, директор „МК Маунтин ризорта“.

- Србски туристи све раније размишљају о скијању, па готово да нема места од Светог Николе до Нове године. Понеко место може да се нађе у „Конацима“ за „Ски-опенинг“, који је заказан од 4. до 7. децембра.

Копаоник је забележио и повећање страних туриста, убедљиво највише Руса. Аврам каже да ове године очекује још рекордни број „баћушки“ на скијама, који ће, ако се настави тренутни тренд резервација, бити сигурно најбројнији гости.

- Руски гости воле „Гранд“, као и Црногорци – каже Аврам.

- Србски туристи обично „окупирају“ у „Конаке“, а породице „Анђелу“. Словенцима је „Анђела“ омиљена. Цене су исте као лане, а највеће интересовање влада за јануарски распуст и Сретење.

Најјефтиније је зимовање у „конацима“, где најам апартмана за двоје кошта од 45 евра у новембру и марту, а најскупље у „Гранду“, где полупансион кошта 69 евра по особи у предсезони, а најскупље за Нову годину, када је 165 евра.