Разговор са Приштином - легализација нелегалног

07-02-2013 11:25:00 | РТС | Д.Б/ ФОТО:РТС |

Предсједник Демократске странке Србије (ДСС) Војислав Коштуница оцјенио је да комуникација са представницима привремених институција Косова представља легализацију нечег што није легално.

Коштуница је напоменуо да је од сусрета предсједника Србије Томислава Николића и представника привремених институција Приштине Атефете Јахјаге важније оно што се догодило прије тог сусрета и што ће се догодити послије, а то су веома лоши споразуми по Србију урађени по диктату ЕУ.


Он је за Радио-телевизију Србије рекао да је садашња Влада прихватила све те споразуме и наставила такозвани дијалог са Приштином уз посредовање Брисела, те да и премијер учествује у преговорима.


"То је сада виши ниво и то је омогућило да из тих разговора произађе низ споразума који су веома штетни по Србију. Оно што је најсудбоносније за територијални интегритет одвија се на тим преговорима", додао је Коштуница.

Говорећи о Резолуцији Скупштине Србије и Платформи о Косову, Коштуница је навео да српски представници могу слободно да иду у Брисел без њих јер "не представљају никакво ограничење већ дају 'зелено свјетло' за даље преговоре и уступке".


Коштуница сматра да начин на који премијер Ивица Дачић води косовске преговоре у Бриселу и признање да је комуницирао са припадницима клана Дарка Шарића представљају два јака разлога за нове изборе.