Москва: Експлозија аутомобила ОЕБС-а у Донбасу указује на могућност провокације

24-04-2017 08:49:46 | | / vostok.rs |


Околности у којима се десила експлозија аутомобила посматрачке мисије ОЕБС-а у Донбасу указују на могућност провокације усмерене ка осујећивању процеса проналаска политичког решења за конфликт на југоистоку Украјине, саопштило је руско Министарство иностраних послова.

Како се наводи, очигледно је да је циљ овог инцидента да се подигне тензија у том делу земље, будући да таква ситуација иде у прилог онима који не желе да се мере из Минског споразума спроведу у дело.

Русија је огорчена због ове циничне акције која је усмртила једног човека, као и поводом чињенице да су нападнути припадници међународних посматрача, чија је главна улога да уведу мир у Украјину, наводи Министарство и додаје да је неопходно спровести детаљну истрагу поводом минулог инцидента.

Москва је такође позвала да се директни преговори између Кијева, Доњецка и Луганска што је могуће брже активирају и то у оквиру Контакт-групе како би се све одреднице Минског споразума имплементирале.

Поред тога, Министарство иностраних послова Русије је саопштило да је припадник ОЕБС-а који је погинуо у Донбасу заправо држављанин САД, а не Велике Британије, као што је то раније саопштио Кијев. ОЕБС је ту информацију потврдио.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут