Кремљ: Држава придаје велики значај питању очувања идентитета сваког народа

22-04-2017 02:17:23 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин у писму упућеном учесницима и гостима конгреса народа Татарстана нагласио је да држава придаје приоритетан значај очувању идентитета сваког народа и јача међунационалност и међурелигиозни договор у земљи, наводи се на сајту Кремља.

„Држава придаје велики значај питању очувања идентитета сваког народа, јачању мира, међунационалног и међурелигијског склада у земљи. Зато ћемо обавезно наставити са развојем програма подршке националних језика, школа, културних, образовних центара, биће реализовани просветни, међурелигијски и међународни пројекти“, наводи се у поздравном писму председника учесницима форума.

Председник је додао да су за овај рад потребни заједнички напори власти, грађанског друштва, научних и експертских кругова. Шеф државе је назвао конгрес у Татарстану знаком за ту републику и Русију у целини. Путин је нагласио да је Татарстан „с правом познат и да чува своју древну историју, културу и обичаје народа који тамо живе, а главно је — уникатна традиција поверења, узајамног разумевања и гостопримства на којима се од памтивека граде односи међу људима“.

У Казању је данас почео конгрес представника народа који живе на територији Татарстана.