Одржан оперативни састанак Савета безбедности РФ

21-04-2017 06:47:12 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин одржао је оперативни састанак са сталним члановима Савета безбедности Русије, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Према његовим речима, састанку су присуствовали премијер Русије Дмитриј Медведев, председници оба дома парламента Валентина Матвијенко и Вјачеслав Володин, шеф администрације Кремља Антон Вајно, министар унутрашњих послова Владимир Колокољцев, министар одбране Сергеј Шојгу, директор ФСБ Александар Бортњиков, директор спољнообавештајне службе Сергеј Наришкин и секретар Савета Николај Патрушев.

„Одржан је детаљан разговор о актуелним питањима друштвено-економског развоја Русије, учесници састанка осудили су јучерашњи напад на полицајце у Паризу и изразили своје саучешће Французима. Истакнуто је да не постоји алтернатива за међународну сарадњу у борби против тероризма“, рекао је Песков.

„Осим тога, током састанка фигурирала је тема борбе против сајбер-криминала, а дотакнута су и међународна и регионална питања, укључујући Сирију“, додао је он.