Медведев: Русија напредовала упркос санкцијама и паду цена нафте

20-04-2017 07:44:13 | | / vostok.rs |


Оно што нас не убије чини нас јачим — премијер Русије Дмитриј Медведев тврди да је земља напредовала упркос санкцијама и паду цена нафте.

Санкције и ниске цене нафте више никога не плаше, руска економија научила је да окрене ситуацију у своју корист уласком у борбу за лидерство на домаћем и страном тржишту, изјавио је Медведев.

„Наставили су да нас притискају санкцијама… И нафта је била јефтина… Али ми смо научили да искористимо ситуацију када смо ушли у конкурентску борбу за лидерство на домаћем и иностраном тржишту. Данас не постоје изазови који нас застрашују, напротив, они нам дају подстицај за развој“, истакао је Медведев.

„Наша привреда се развија упркос чињеници да су разне стране прогнозирале катастрофу, укључујући и са друге стране океана. Чак и они којима тешко да се наша земља свиђа могу да виде напредак“, додао је руски премијер.

Русија је погођена кризом која је почела почетком 2015. године након пада цене нафте и западних санкција. БДП земље опао је за 3,7 одсто у 2015. години, саопштио је Савезни завод за статистику Русије.