Лавров Тилерсону: Не стављајте нас пред лажни избор — са нама или против нас

12-04-2017 11:49:07 | | / vostok.rs |

Амерички државни секретар Рекс Тилерсон је започео своју посету Москви са министром спољних послова Сергејом Лавровим у Москви.

На дневном реду састанка се очекује фокусирање на односе Русије и САД у светлу наводног хемијског напада у Сирији и америчком ракетном нападу.

Како су тазговори почели, Сергеј Лавров је саопштио да је од виталног значаја да се избегну ваздушни напади на Сирију, додајући да се Русија залаже за заједничко деловање за решавање кризе. Он је такође рекао да је Русија у више наврата саопштавала да жели конструктиван дијалог са САД о сиријској кризи.

Русија сматра да је "коначно важно да се спрече било какви ризици од таквих акција у будућности", рекао је Лавров у вези са недавним нападом САД на сиријску базу. Он је напад такође окарактерисао као "противправни напад" против Сирије.

Лавров је нагласио да је Тилерсонова посета Москви важна са становишта стварања широког анти-терористички фронта.

"Посета даје прилику, да се председник Путин и председник Трамп сложе и да се искрено и поштено покуша разјаснити наша сарадње по свим питањима, а пре свега о формирању широког антитерористичког фронта", рекао је Лавров.