Пушков: Трамп и Мејова ће покушати да нас убеде на савезништво са терористима?

11-04-2017 08:55:36 | | / vostok.rs |


Руски посланик Алексеј Пушков изјавио је да је државе-чланице Г7 не могу да реше сиријску кризу, нити да победе ДАЕШ без помоћи Москве.

Сједињене Америчке Државе и државе-чланице Г7 не могу ни да реше сиријску кризу, нити да поразе терористичку групу ДАЕШ без помоћи Москве, рекао је Пушков.

„Јасно је: (Амерички државни секретар Рекс) Тилерсон ће изложити у Москви заједнички став Г7, али без Русије, ни САД, ни Г7 не могу да реше сиријску кризу, нити да поразе ДАЕШ“, написао је Пушков на свом твитер налогу.

​Он је такође поменуо телефонски разговор између британске премијере Терезе Меј и америчког председника Доналда Трампа који је одржан у понедељак, током којег су двоје лидера нагласили важност да објасне Русији да њено савезништво са сиријским председником Башаром ел Асадом „више није у њеном стратешком интересу“.

„Трамп и Мејова могу да покушају да нас убеде да савезништво са Асадом не одговара нашим интересима. И шта могу да предложе? Да предају кључеве Дамаска Нусри (Џабхат Фатах ел Шам, раније познат као Нусра фронт) и ДАЕШ-у?“, написао је Пушков.

​Сенатор је додао да осим сиријске војске на копну нема готово никог да се бори против ДАЕШ-а.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут