Косачов: Хејлијева саботира политичко решење сиријског сукоба

09-04-2017 12:58:36 | | / vostok.rs |


Председник Одбора за међународне односе Савета Федерације Константин Косачов окарактерисао је као саботажу изјаву америчке амбасадорке у УН Ники Хејли, која је рекла да је немогуће политичко решење сиријског сукоба док је на власти Башар ел Асад.

Раније је стална представница САД у УН Ники Хејли у интервјуу за Си-Ен-Ен изјавила да политичко решење сукоба у Сирији није могуће док је на власти председник Башар ел Асад.

„Ако назовемо ствари правим именом, то је директна саботажа напора међународне заједнице да покрене процес политичких преговора између владе и опозиције. Мишљење САД ће се чути и у редовима умерене и оружане опозиције. Има ли након тога смисла да се иде у Астану или Женеву, питаће се они“, написао је Косачов на својој страници на Фејсбуку.

Хејлијева је дала свој коментар након америчког напада на сиријску војну базу и саопштења Беле куће да су САД спремне, и да ће предузети додатне мере како би „заштитиле своје националне интересе“ на Блиском истоку. На тај начин Хејлијева је дословно поновила изјаве претходне администрације Барака Обаме, коју је пре избора критиковао Доналд Трамп за претерано уплитање у послове других земаља.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут