Лавров: Аргументи САД за напад нису веродостојни и убедљиви

09-04-2017 07:31:42 | | / vostok.rs |


Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров разговарао је телефоном са шефом немачке дипломатије Зигмаром Габријелом о ситуацији у Сирији након напада САД на авио-базу у сиријском граду Хомсу.

Лавров је немачком колеги указао на то да аргументи САД за овај напад, засновани на томе да су сиријске владине снаге 4. априла у Идлибу употребиле хемијско оружје, нису веродостојни и убедљиви, саопштило је Министарство иностраних послова Русије на својој званичној страници на Фејсбуку.

Руски шеф дипломатије је Габријелу „детаљно изложио руски став о незаконитим дејствима Вашингтона, која представљају чин агресије и грубо нарушавање норми међународног права, противрече борби против међународног тероризма и подривају регионалну и глобалну безбедност“.

„Руска страна је нагласила неопходност да се спроведе пажљива истрага и да се утврде чињенице. Министри су се сложили да је неопходно да се у потпуности и безусловно испуне одредбе Резолуције 2254 Савета безбедности Уједињених нација“, наведено је у саопштењу.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут