Русија захтева хитан састанак СБ УН због напада САД на Сирију

07-04-2017 08:46:36 | | / vostok.rs |


Русија ће тражити хитан састанак Савета безбедности УН (СБ УН) у вези са ракетним нападом који су извршиле САД у ноћи између четвртка и петка на војни аеродром у сиријској покрајини Хомс, изјавио је за Спутњик председник Одбора за одбрану и безбедност Савета федерације Русије Виктор Озеров.

„Русија ће пре свега захтевати хитан састанак Савета безбедности УН. Ово се може сматрати као акт агресије од стране САД против држава УН“, рекао је Озеров коментаришући амерички напад.

„После овог инцидента већ нелагодни односи са САД ће се погоршати“, рекао је Озеров и додао да ће ракетни напад вероватно бити „веома лош пример за оружану опозицију у Сирији која би могла да доведе у питање постигнуте споразуме са опозицијом, укључујући и у Женеви“.

Озеров је нагласио да би војна сарадња Русије и САД могла бити угрожени због напада, јер САД нису контактирале са нашим руководством.

Исто тако, Одбор за одбрану Државне думе Русије саопштио је да би ракетни напад могао да погорша однос Вашингтона и Москве и доведе до проширења оружаних сукоба на Блиском истоку.

У ноћи између четвртка и петка Сједињене Америчке Државе су лансирале више од 50 ракета „Томахавк“ на сиријски војни аеродром у Шаирату, који се налази на 38 километара од Хомса.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут