Патрушев: Не сме дозволити да борба против тероризма постане изговор за појачавање притиска на наше земље

06-04-2017 12:12:16 | | / vostok.rs |


Не можемо да дозволимо да борба против тероризма и екстремизма постане један од изговора за повећање притиска на земље Шангајске организације за сарадњу (ШОС), изјавио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.

Говорећи на састанку секретара савета безбедности земаља ШОС-а, Патрушев је истакао да „највећа претња нашим земљама долази од међународног тероризма“.

„Бележимо тежњу ДАЕШ-а и других терористичких група да створе нове основе, укључујући и у Авганистану, Централној, Јужној и Југоисточној Азији“, рекао је Патрушев.

„Истовремено се не сме дозволити да борба против тероризма и насилног екстремизма постане изговор за појачавање притиска на наше земље. Важно је наставити блиску координацију противтерористичких активности у оквиру УН и других међународних организација“, нагласио је он.

Патрушев је истакао да је дестабилизација претворила Ирак, Либију, Јемен, Сирију и друге државе у стални извор терористичких претњи и илегалне миграције.

„Верујем да заједничка жеља да се спречи ширење утицаја процеса на територију ШОС-а представља неопходан залог за даље учвршћивање веза наших земаља и природно ограничење наше интеракције са нерегионалним играчима који су заинтересовани за подривање јединства наших држава“, рекао је Патрушев.