Захарова: У пријатељској Србији постоје све потребне могућности за реализацију грађанских права

06-04-2017 07:57:28 | | / vostok.rs |


Москва изражава наду да ће сви политички актери у Србији показати одговорност и да неће дозволити дестабилизацију ситуације у земљи у светлу протеста који су одржани претходних дана, наводи се у коментару портпарола Министарства иностраних послова Русије Марије Захарове, објављено на сајту руског министарства.

„Обратили смо пажњу на протесте који су одржани у једном броју градова Србије, а током којих су предузети покушаји да се доведу у сумњу резултати председничких избора одржаних 2. априла у тој земљи. Међутим, многобројни посматрачи, међу њима странци, као и представници међународних структура, констатовали су да нису забележена никакве значајне неправилности, да је процедура гласања изведена у складу са општеприхваћеним нормама и да резултати објективно одражавају вољу србских бирача“, наводи се у коментару.

Руско Министарство спољних послова навело је да „у демократској и пријатељској Србији постоје све потребне могућности за реализацију грађанских права, укључујући слободу говора и окупљања“.

„Важно је да се сва питања решавају искључиво у оквиру закона. Надамо се да ће сви политички актери у Србији показати одговоран приступ и да неће дозволити дестабилизацију ситуације у земљи“, наводи се у коментару Захарове.