Кремљ: Москва наставља са подршком сиријској војсци у борби против тероризма

05-04-2017 02:31:46 | | / vostok.rs |


Москва ће наставити да подржава сиријску војску у њиховој борби против тероризма, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков, након што је постављено питање да ли се руска политика променила после хемијског напада у покрајини Идлиб.

Песков је навео саопштење руске војске, којим је указано да је контаминација проузрокована оштећењем складишта хемијског оружја "побуњеника".

"Чули сте саопштење Министарства одбране и ја немам ништа да додам на наведене чињенице. Руска Федерација наставља рад како би подржала борбу против тероризма и ослобођење земље коју спроводе сиријске снаге", рекао је Песков.

"Вршилац дужности руског изасланика у УН ће изнети ову позицију током хитног састанка Савета безбедности, који је сазван након инцидента у Сирији", додао је Песков.

Најмање 70 људи, међу којима 11 деце, је погинуло у покрајини Идлиб од последица хемијског оружја у уторак ујутро. "Побуњеници" су оптужили сиријску војску да бомбардује град са хемијскомм муницијом, а које оптужбе су подржане од бројних западних влада.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут