Медведев: Борбу против тероризма треба спровести до краја

04-04-2017 08:01:48 | | / vostok.rs |


Борбу против тероризма треба спровести до краја, како се трагедије попут ове у Санкт Петербургу не би поновиле, изјавио је премијер Русије Дмитриј Медведев.

„У питању је тешка ствар за нашу земљу, али борбу против тероризма треба спровести до краја како се такви инциденти не би понављали“, рекао је Медведев.

Он је казао да ће мере безбедности у градском превозу широм Русије бити пооштрене, као и да ће улази и излази из метро станица бити контролисани.

Претходно је портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио да је терористички напад у Санкт Петербургу изведен у тренутку када се тамо налазио председник Русије Владимир Путин, што наводи на размишљање и предмет је за анализу специјалних служби.

„Несумњиво, то што је терористички напад изведен у тренутку када се шеф државе налазио у граду наводи на размишљање. То треба да анализирају специјалне службе“, одговорио је новинарима Песков на питање да ли у Кремљу сматрају да је експлозија у петербуршком метроу изазов за председника који се тог дана налазио у северној престоници.

„Сваки терористички напад који се дешава у земљи је изазов за сваког Руса, укључујући нашег председника“, додао је он.