Путин честитао Лукашенку Дан јединства народа Русије и Белорусије

02-04-2017 08:15:31 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин честитао је председнику Белорусије Александра Лукашенку Дан јединства народа Русије и Белорусије, наводи се на сајту Кремља.

интеграционе сарадње двеју земаља у различитим сферама. Осим тога, Путин је нагласио да је савез држава потребан и руском и белоруском народу.

По мишљењу руског председника, током 20 година Русија и Белорусија су се наоружале искуством које помаже да се нађу одговори на сва питања.

Јуче је Лукашенко честитао Путину Дан јединства и изразио наду да ће Минск и Москва наставити интеграције на бази једнакости.

И председник Владе Русије Дмитриј Медведев честитао је белоруском колеги Андреју Кобјакову Дан јединства народа Русије и Белорусије. Он је нагласио да две земље повезује „посебан, потврђен током времена, братски и партнерски однос“.

Дмитриј Медведев, као и председник Русије Владимир Путин, истакао је високи ниво интеграције двеју земаља. У телеграму се наводи и да одлуке о актуелним питањима у оквиру Евроазијског економског савеза омогућавају да се осигура даљи развој узајамно корисне практичне кооперације у различитим сферама.

„Реализују се велики економски, инфраструктурни, индустријски и хуманитарни пројекти. Води се активан дијалог на линији пословних кругова и јавних организација“, сматра Дмитриј Медведев.

Дан јединства народа Русије и Белорусије обележава се 2. априла и посвећен је формирању савеза држава — 2. априла 1996. године.