Штрајкују сви адвокати у Србији

17-09-2014 02:52:18 | | / mojenovosti.com |

Адвокати из цијеле Србије данас су у штрајку, незадовољни новим пореским наметима за паушални порез, те је паралисан рад скоро цијелог правосуђа.

Адвокати данас не долазе на суђења, истраге, саслушања у полицији или тужилаштву у случајевима гдје је по закону неопходно присуство браниоца.

Они не обављају друге правне послове, осим оних који су везани за рокове, као што је писање жалби или ванредних правних лијекова.

Адвокати су незадовољни повећањем паушалних пореских намета, као и појединим одредбама Закона о јавном биљежништву, преносе медији.

Траже да порез плаћају по рјешењима за 2013. годину, јер онима који плаћају паушално намети су уредбом Министарства финансија вишеструко повећани.

Они траже од Министарства финансија да стави ван снаге пореска рјешења којима су им намети ове године, како тврде, повећани за 40 одсто, а у неким случајевима и од 100 до 300 одсто.

У јучерашњим разговорима представника адвоката, Министарстава финансија и правде договорено је да адвокати већ данас радној групи доставе писани приједлог за рјешење њиховог проблема, а наредни састанак заказан је за понедјељак, 22. септембар.