Конашенков: Нисмо сигурни да француска страна зна реалну ситуацију у околини Раке

26-03-2017 10:12:12 | | / vostok.rs |


Министарство одбране Русије не верује француском министру одбране Жан-Иву ле Дријану који је изјавио да је Рака, наводно, окружена, и да ће битка за њу почети у наредним данима, саопштио је званични представник руског војног ресора Игор Конашенков.

Како је навео Конашенков, руско Министарство одбране није сигурно да француска страна зна реалну ситуацију у околини самопроглашене престонице ДАЕШ-а у Сирији.

„Оптимизам француског министра одбране када је у питању опкољавање Раке има неке посебне националне изворе надахнућа који нису повезани са реалношћу и ситуацијом на Земљи“, констатовао је он.

Министарство одбране Русије је подсетило да су се овако „ружичасте“ изјаве о опкољавању и брзој победи над терористима у ирачком Мосулу већ окренуле након озбиљних губитака владиних снага Ирака и ситуације хуманитарне катастрофе у региону која наставља да се погоршава.

„У могућност потпуног ослобађања Мосула од ДАЕШ-а ове године престали су да верују чак и највећи оптимисти. Сваком војном стручњаку је јасно да ослобађање Раке неће бити лако за међународну коалицију“, додао је Конашенков.

„Реални успех и рокови завршетка ове операције директно ће зависити од разумевања и спремности да координирају своје акције са свим снагама које у Сирији воде борбу против међународног тероризма“, закључио је он.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут