Истина о смртоносним последицама НАТО агресије - научна трибина

22-03-2017 08:46:06 | | / vostok.rs |


Професор др Даница Грујичић, неурохирург, начелник Одељења за неуроонкологију Клиничког центра Србије и редовни професор на Медицинском факултету у Београду, већ дуже време упозорава и објављује научне анализе последица НАТО агресије на СР југославију, те учествује у конференцијама по питању последица употребе радиоактивне муниције од стране НАТО-а на становништво и животну средину, указујући јавности на ово озбиљно питање.

НаПравном факултету у Београду 24. марта у 19.00 часова одржаће се трибина поводом 18 година од НАТО агресије на СР Југославије и последицама по становништво и животну средину.

Преносимо саопштење др Данице Грујичић:


"Драги пријатељи позивам вас на трибину на Правном факултету у Београду 24. марта у 19.00 часова и обележавање 18 година од бомбардовања СР Југославије. Није више важно само обележити тај датум и причати шта се десило у тих 78 дана, данас је нажалост много важније причати какву земљу остављамо деци и које су смртоносне последице НАТО бомбардовања које последњих година узимају маха. Држава мора да установи колика је заиста штета начињена 1999. године према становништву које је све болесније. О последицама НАТО бомбардовања говориће:

- Проф. др Слободан Чикарић (радиолог) професор у пензији на Медицинском факултету у Београду

- Господин Слободан Петковић, генерал-мајор у пензији, бивши помоћник министра одбране у СРЈ

- Проф. др Даница Грујичић, професор на Медицинском факултету у Београду и неурохируг

- Проф. др Бранко Ракић, професор на Правном факултету у Београду

Ако је неко позван да говори на ову тему то су проф. др Чикарић и генерал Петковић који су још 1999 године кренули са причом о смртоносним последицама НАТО бомбардовања и који су међу првима све ово износили у јавност и захваљујући њима (и не само њима) јавност је упозната са поседицама НАТО бомбардовања.

Подсетићу вас да је светски просек оболелих 2000 на 1 000 000 становника док је просек оболелих од малигних обољења у Србији 5500 на 1 000 000 становника! Држава мора да установи све последице НАТО бомбардовања и да поднесе тужбу против свих оних који су учествовали у агресији. Одштета не може да врати животе али може да омогући далеко адекватније и квалитетније лечење!

Хвала организацији Универзитетска омладина Београда и Студентском парламенту Правног факлутета."