Матвијенкова: Русија својим територијама не тргује

18-03-2017 10:31:31 | | / vostok.rs |


„Русија не намерава да д Крим у замену за укидање санкција, како пишу западни медији. Русија својим територијама не тргује“, изјавила је председница Савета Федерације Валентина Матвијенко у петак, уочи годишњице уједињења Крима с Русијом.

Матвијенкова сматра да је међународно признање резултата референдума одржаног 16. марта 2014. године неизбежно, и то у блиској будућности.

„У последње време поједини инострани медији шире гласине о некаквом договору Русије и Запада на основу формуле ’Крим у замену за укидање санкција‘. То је од почетка до краја измишљотина. Крим и Севастопољ су неодвојиви део Русије, а наша земља својим територијама не тргује“, написала је сенаторка на свом блогу на сајту Савета Федерације.

Према њеним речима, у протекле три године „уочава се промена става појединих представника западних партнера Русије – кретање од потпуног неприхватања и осуде до покушаја да се схвати шта се заиста догодило на Криму у марту 2014. године“.

Важну улогу у овом процесу одиграле су посете полуострву француских посланика, које је су организоване у сарадњи са Саветом Федерације, навела је Матвијенкова.

„Предлози да се одустане од игнорисања слободне воље житеља Крима све чешће се чују током политичких дискусија у разним земљама света“, написала је Валентина Матвијенко.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут