Изговори сиријске опозиције неубедљиви и неприхватљиви

16-03-2017 03:16:30 | | / vostok.rs |


Портпарол Министарства спољних послова Русије коментарисала је данас на брифингу ситуацију око преговора у Астани о решењу сиријске кризе.

„Изражавамо жаљење због чињенице да се делегација сиријске оружане опозиције, показавши непоштовање према организаторима форума и другим учесницима догађаја који су се окупили у главном граду Казахстана, бавила шпекулацијама о свом доласку у Астану. Изговори које су наводили њихови лидери су неубедљиви и неприхватљиви. Јер преговори и постоје да би се решили постојећи проблеми“, рекла је Захарова.

Она је нагласила да је одбијање преговора значи неспремност да се решавају проблеми којима се бави читава међународна заједница.

„Можда су они који потпирују сиријску оружану опозицију на бојкоту овог догађаја и само желели да изврше удар на ’астански‘ и, у вези с њим, ’женевски‘ преговарачки процес“, додала је она.

Раније је објављено да сиријска опозиција неће слати своје представнике на разговоре у Астани.

Различите међународне организације заинтересоване су за рестаурацију споменика у Палмири, које су уништили терористиДАЕШ-а, рекла је Захарова.

„Док су у Палмири владали ’даешовци‘ успели су да нанесу озбиљну штету историјским споменицима који су део архитектонског комплекса античког града. Права штета тек треба да се утврди, али охрабрује то што различите међународне структуре показују спремност да учествују у будућој реконструкцији Палмире и њених историјских објеката“, истакла је Захарова.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут