Путин: Русија и Јерменија успешно сарађују на свим нивоима

15-03-2017 04:24:21 | | / vostok.rs |


Русија и Јерменија намеравају да координирају акције у оквиру УН, да успешно сарађују у унапређењу интеграционог процеса у оквиру Евроазијске економске уније (ЕЕУ) и ЗНД и да развијају конструктивну сарадњу у ОДКБ-у, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

На заједничкој конференцији за медије након састанка са јерменским колегом Сержом Саргасјаном, Путин је рекао да је Москва захвална јерменској страни због заједничке сарадње на тим линијама.

„Наше земље намеравају да координирају акције у оквиру Уједињених нација, ми успешно сарађујемо на унапређењу интеграционих процеса у оквиру Евроазијске економске уније и ЗНД. Развијамо конструктивну сарадњу у оквиру ОДКБ-а. Захвални смо јерменским пријатељима због заједничке сарадње у тој кључној линији, због пружања хуманитарне помоћи Сирији. У октобру 2016. и фебруару ове године авиони Ваздухопловних снага Русије испоручили су хуманитарну помоћ из Јерменије у Сирију“, рекао је Путин.

„Посебна пажња посвећена је питању решења ситуације у Нагорно-Карабаху. Русија наставља да у потпуности сарађује у потрази за узајамно прихватљивим решењима сукоба, како у оквиру Минске групе ОЕБС-а, тако и током директних контаката са Јереваном и Бакуом“, додао је Путин.