Авганистан предложио Русији да обнови инфраструктуру земље

13-03-2017 11:19:35 | | / vostok.rs |


Авганистан је предложио Русији да уложи у 124 објекта ради подршке националној економији, пише лист „Известија“, позивајући се на авганистанску амбасаду.

„Многе објекте у Авганистану су изградили совјетски стручњаци и Русија би могла да их обнови. Било их је више од 100, тачније 124. Навешћу само неколико од њих: тунел ’Саланг‘, Комбинат за производњу хлеба у Кабулу, политехнички универзитет, ремонтна фабрика ’Џангалак‘, као и електрична станица у граду Пули Хумли“, рекао је издању аташе за трговинско-економска питања Амбасаде Авганистана у Москви Мухамед Касем.

Он је саопштио да је питање обнове авганистанске економије већ била тема на разговорима са руском страном.

Према његовим речима, амбасадор Авганистана у Москви Абдул Кочај састао се са замеником министра енергетике Русије Јуријем Сентјурином. Стране су разговарале о обнови инфраструктурних објеката. Током састанка Сентјурин је набројао 30 руских фирми које су већ сад спремне да инвестирају, нагласио је саговорник руског листа.

Мухамед Касем је додао да председник Авганистана Ашраф Гани подржава напоре за повећање руског присуства, за шта је формиран специјални економски савет.