Симоњанова: Може ли неко да објасни америчком сенатору како раде интернет претраживачи

07-03-2017 04:38:47 | | / vostok.rs |


Главна и одговорна уредница телевизије РТ Маргарита Симоњан коментарисала је изјаву америчког сенатора Марка Ворнера да су руски хакери преусмеравали кориснике претраживача у САД на сајт РТ и друге руске изворе.

Раније је Ворнер за Си-Би-Ес рекао да је Русија организовала „акцију мешања у америчке изборе невиђених размера“. Према његовим речима „на хиљаде интернет тролова постављало је лажне информације и покушало њима да манипулише“.

„Употребљени су одређени алгоритми да би се при претраживању неке информације на Гуглу појавиле руске вести, било да је то РТ или неки други извор лажних вести“, рекао је сенатор и подсетио о „хаковању сервера Националног комитета Демократске партије и цурењима која су имала циљ да повећају шансе за победу Доналда Трампа.


Коментаришући изјаву политичара, Симоњанова је Ворнеру саветовала да упозна принцип рада интернет претраживача.

„Може ли неко да објасни америчком сенатору како раде интернет претраживачи. Иначе ће ме сањати као медведа и добити напад“, изјавила је Симоњанова.

Оптужбе америчких политичара и обавештајних служби упућене Русији чују се редовно, али не дају конкретне доказе. Москва је нападе назвала „потпуно неоснованим“ и нагласила да хистерија у Вашингтону штети односима Русије и Сједињених Америчких Држава.